علیرضا محمودی در یک نشست تخصصی پژوهشی به بررسی «تاریخ اقتباس از منابع ادبی در سینمای ایران» میپردازد.
«تاریخ اقتباس از منابع ادبی در سینمای ایران» بررسی میشود
علیرضا محمودی در یک نشست تخصصی پژوهشی به بررسی «تاریخ اقتباس از منابع ادبی در سینمای ایران» میپردازد.
به گزارش دبیرخانه جایزه پژوهش سینمایی سال ، ششمین جلسه از مجموعه نشستها دوشنبه 18 آذر برگزار میشود و علیرضا محمودی، پژوهشهای خود درباره موضوع «تاریخ اقتباس از منابع ادبی در سینمای ایران» را ارائه میدهد.
این پژوهش، سالهای 1309 تا 1357 را مورد بررسی قرار داده و «تعاریف و تقسیم بندی و آمار»، «اقتباس ادبی در سینمای ایران اتفاق یا روند؟»، «انواع اقتباس ادبی بر مبنای نوع ادبی»؛ متون کهن، نمایشنامه و داستان کوتاه و بلند و رمان - ایرانی و فرنگی، «تحلیل اقتباس از فیلمها بر اساس نظریه لیندا هاچن» و «نگاه انتقادی به کتابهای درباره اقتباس سینمایی به زبان فارسی»، بخشهای آن است.
علیرضا محمودی، روزنامهنگار، فیلمنامهنویس، پژوهشگر و کارگردان است. او فیلمهای کوتاه «باغ توهم» 1368/ 8 م.م، «دریغا عشق» 1369/ 8 م.م و «آقای س چگونه قاتل شد» 1374/ ویدئویی را کارگردانی کرده که در جشنوارههای اوبرهازن (آلمان-1997)، تامپره (فنلاند- 1997) و... به نمایش درآمده است.
محمودی در عرصه فیلمنامه نویسی، فیلمنامه مجموعه تلویزیونی مرگ تدریجی یک رویا (فریدون جیرانی) و تحقیر (ایرج کریمی) و فیلم سینمایی ده رقمی را در کارنامه هنری خود دارد. او از جمله فیلمنامهنویسهای مجموعههای تلویزیونی بچهها نگاه میکنند، دختری به نام آهو، پیدا و پنهان، عامل سوم و فیلمهای سینمائی دلداده و یک دزدی عاشقانه است.
همکاری در راهاندازی موزه سینما (1379 و 1381)، همکاری با فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در زمینه ادبیات داستانی ایران 1300 – 1320( 1382)، جمعآوری آلبوم موسیقی گنجینهگوهر (قطعاتی از صد سال موسیقی فیلم سینمای ایران-1379)، تالیف کتابهای سینمایی نشانههای سینمای ایران، آهنگسازان، فیلمبرداران، تدوینگران (انتشارات موزه سینما) و جنایت جردن (1394) / نشر چشمه، از دیگر فعالیتهای سینمایی و پژوهشی علیرضا محمودی است.
مجموعه نشستهای پژوهشی تاریخ سینمای ایران، دوشنبه هر هفته ساعت 16 در مرکز هنر پژوهی نقش جهان برپا میشود و محمدرضا مقدسیان مجری و منتقد سینما، اجرای آن را برعهده دارد.
این نشستها از سوی معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی و با همکاری معاون فرهنگی و هنری فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.
پژوهشگران، دانشجویان و علاقهمندان به تاریخ سینمای ایران برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شمارههای 14و13-88553912 تماس بگیرند و یا به مرکز هنرپژوهی نقش جهان به نشانی خیابان ولی عصر (عج)، ضلع جنوب غربی پارک ساعی، شماره 2169، مراجعه کنند.